20-01-11

Iers hogedrukgebied zorgt voor saai weer

Het hogedrukgebied dat heeft postgevat boven Ierland, blijft de komende tijd hardnekkig op zijn plaats. Dat is geen goed nieuws voor winterliefhebbers, want het zorgt voor saai weer: overdag een graad of 4 en 's nachts hooguit wat lichte vorst. Eigenlijk is dit zowat de slechts denkbare situatie voor wie op natuurijs zit te wachten: de westcirculatie is verdwenen, het extreem zachte weer bijgevolg ook, maar van serieuze vorst is ook geen sprake.

De koudste periode in de pluimverwachting (voor de omgeving van Gent) situeert zich nu rond 28 en 29 januari. Het ensemblegemiddelde voor de minimumtemperatuur ligt dan rond -4°C, voor de maximumtemperatuur rond +3°C. Neerslag wordt op die dagen niet verwacht. Voorlopig dus nog weinig om naar uit te kijken. Een groot deel van de wintermaand januari is daarmee verloren gegaan. Al zal waarschijnlijk niet iedereen dat erg vinden.

17:35 Gepost door Gert | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ierse hogedrukgebieden zitten soms tijden verankert, maar uit eigen ervaring weet ik dat deze zelfde hogedrukgebieden toch ineens het continent op kunnen komen. In de praktijk gaat dit inhouden, dat het hogedrukgebied eerst dwars over ons land richting Polen ligt, dan vervolgens opbouwt boven Polen en uiteindelijk een uitbouw zal maken naar Scandinavië, waar het vervolgens glorieus 10 weken blijft liggen.

Gepost door: Patrick | 22-01-11

@ patrick,

Met als gevolg?

Vrieskou in België?
Sneeuw in België?
zachte weerstoestanden :( ?

grtn,

Stijn

Gepost door: Stijn | 22-01-11

De commentaren zijn gesloten.