18-12-10

Vanavond en vannacht opnieuw sneeuw

Vanavond en vannacht valt er in Vlaanderen tussen de 2 en de 10 centimeter sneeuw. De meeste sneeuw lijkt te gaan vallen in de westelijke provincies. Een deel van noordelijk Vlaanderen kreeg vorige nacht de verzwakkende sneeuwzone over zich heen die eerder tot een verkeerschaos zorgde in de Randstand van Nederland. Op de grens met Zeeuws-Vlaanderen viel vorige nacht tot 15 centimeter. Als daar vannacht nog een vrachtje bij komt, zal daar morgen een indrukwekkend sneeuwtapijt liggen.

Dooien doet het voorlopig nog niet. Vandaag blijft het overal vriezen en vannacht mogen we in de omgeving van Gent opnieuw minima verwachten rond -7°. Morgen zondag nadert in de namiddag opnieuw een sneeuwzone vanuit het zuiden. Deze keer lijken vooral de oostelijke provincies aan de beurt te zijn. De kans bestaat dat het in het uiterste westen van Vlaanderen volledig droog blijft. Het front vaart uiteindelijk een vrij zuidelijke koers (zie vorige bijdrage), waardoor de neerslag als sneeuw valt. De maxima flirten morgen met het vriespunt, van dooi in de nacht van zondag op maandag is nu geen sprake meer. Het zou zelfs behoorlijk koud kunnen worden. Het EPS van EC1800 geeft 50 procent kans op strenge vorst in Drongen (-10°C of kouder).

Vanaf maandag overdag is de temperatuursverwachting opnieuw erg onzeker. De kerstdagen lijken nog vrij koud te zullen verlopen, daarna laat het EPS voor de eerste keer een opvallende verzachting zien. Afwachten maar of deze trend zich de volgende computerruns verder zet. Morgen probeer ik hier wat dieper in te gaan op de middellange en langere termijn.

 

14:38 Gepost door Gert | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.