10-01-10

Onzeker vanaf woensdag

Het is nog altijd erg onzeker wat vanaf woensdag de invloed zal zijn van de depressie die nadert vanaf de Atlantische Oceaan. De weermodellen zijn er nog niet uit en dat blijkt ook uit de pluimverwachting voor de temperatuur, die vanaf woensdag erg veel spreiding vertoont. Het kan vriezen, het kan dooien. Meer kunnen we er nog niet over zeggen.

De kaarten voor het noordoosten van Nederland zijn duidelijker: zij ontsnappen aan de invloed van de depressie en de kans is groot dat het daar nog dagenlang bllijft vriezen.

Er blijft in elk geval na woensdag een kanjer van een hogedrukgebied in de omgeving liggen. Zolang dat er is, is de winter ook bij ons nooit ver af.

Morgen en overmorgen blijft het 's nacht licht vriezen, overdag liggen de maxima rond het vriespunt. Waar er dit weekend geschaatst werd, kan dit ook de volgende dagen nog. De ijsaangroei blijft wel beperkt, zodat er voorlopig geen nieuwe schaatslocaties zullen bijkomen.

Hieronder: de pluim waaiert vanaf woensdag breed uiteen. De kans op lichte dooit is ongeveer even groot als de kans dat het blijft vriezen. (bron: www.weerplaza.nl)

pluim 100110

 

22:47 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.