05-01-10

Weerkaarten blijven koud

Weinig tijd voor een uitgebreide update vandaag, maar dat is niet zo erg. De avondlijke uitvoer van de verschillende weermodellen blijft onveranderd koud. Vannacht gaat het op veel plaatsen weer matig vriezen, morgen blijft het kwik bijna overal onder nul, behalve dan vlak aan zee. Dat is meteen ook het weerbeeld tot en met vrijdag. Vrijdag spant de wind wel aan en wordt het snijdend koud. In het weekend voorzien de weermodellen nog altijd sneeuwval bij temperaturen rond -2° en behoorlijk wat wind. Dat moet een winters sfeertje opleveren dat we de voorbije jaren maar zelden hebben meegemaakt.

De wind en de negatieve temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de schade aan de ijsvloer zaterdag en zondag beperkt blijft. In het beste geval waait de sneeuw van het ijs af, of vormen er zich sneeuwduinen terwijl elders het ijs vrijwel blank komt te liggen. De ijsvloer moet tegen het weekend ook al wat steviger zijn, zodat er hier en daar toch wat geruimd kan worden.

De vooruitzichten na het weekend blijven tot nader order onveranderd winters. Doorzettende dooi is in de verste verte nog niet te zien.

21:04 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Vanaf morgen mogen we met zekerheid op de Kraenepoel!! (Nieuwsblad.be)

Gepost door: Kristof | 06-01-10

forum voor schaatsers hey,

wij hebben een extra forum toegevoegd; speciaal voor alle schaatsers!

http://www.belgianinlinecenter.be/forum/viewforum.php?f=75

heb je informatie of weet je plaatsen waar je nu al mag / kan schaatsen op natuurijs?! Post ze zeker en vast!

Gepost door: Belgian Inline Center vzw | 06-01-10

Super weer, mijn schaatsen liggen al in de auto.
Van de Piste naar de Kraenepoel!!!!

Gepost door: An De Bruyker | 07-01-10

De commentaren zijn gesloten.