20-02-09

Op naar de lente

Met 20 februari op de kalender en een blik op de tiendaagse verwachtingstermijn is het nu wel duidelijk: voor wat het natuurijs betreft kunnen de schaatsen weer voor op zijn minst een maand of negen het vet in.

De winter 2008-2009 laat een beetje een dubbel gevoel na. Aan de ene kant bracht hij de mooiste schaatsperiode sinds januari 1997, aan de andere kant blijft het gevoel dat er misschien meer had ingezeten. Na 11 januari was het definitief uit met de schaatspret, hoewel het ook niet echt zacht werd. Tot op de dag van vandaag hebben we nog geen +10°C gehaald. De gemiddelde temperatuur van februari zal allicht beneden normaal uitkomen, maar toch leverde deze maand geen echte vrieskou meer op en zelfs geen mooie sneeuwsituatie. Het was winterse kilte op zijn slechts: grijs, vaak miezerig, soms zelfs veel regen en vrijwel doorlopend "waterkoud".

Tot slot wil ik de lezers van de ijsverwachting bedanken. Op het hoogtepunt van de vorstperiode waren het er zo'n 700 per dag. Of er volgende winter opnieuw een ijsverwachting komt, is nog niet zeker. De combinatie tussen zelf schaatsen en een dagelijkse verwachting maken, ligt niet voor de hand en leverde véél te korte nachten op, wat niet bevorderlijk is voor iemand die zelf aan sport wil doen. Enfin, we zien nog wel!

12:45 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.