10-01-09

Schaatsnieuwtjes

Op een aantal plaatsen is het schaatsen dit weekend (gelukkig) toegestaan. Zo meldt een lezer van deze website dat de Keignaert in Zandvoorde (Oostende) is vrijgegeven voor schaatsers en zo te zien ligt het ijs er schitterend bij (zie filmpje onderaan).

De Kraenepoel in Aalter is één van de gezelligste schaatsplekken in Vlaanderen: prachtig ijs, een hapje en een drankje langs de kant,... Alleen parkeren is er niet altijd eenvoudig. Hou er rekening mee dat foutparkeerders onverbiddelijk worden weggetakeld. Morgenvoormiddag (zondag) vindt er op de Kraenepoel trouwens een officiële wedstrijd plaats. Om 9.30 uur starten de licentiehouders (de Vlaamse top van het wedstrijdschaatsen, zeg maar) voor een wedstrijd van 30 ronden rond de Kraenepoel. Om 10.30 uur start een wedstrijd voor "geoefende schaatsers" over 15 ronden. Om 11.30 uur ten slotte is er een wedstrijdje voor recreanten, waar iedereen kan aan meedoen, ook met kunst- en hockeyschaatsen. Inschrijven kan in de tent op het ijs.

Andere plekken waar er veilig geschaatst kan worden: de Oude Leie in Bachte en Astene (wel opletten voor 1 groot eendenwak en aan het fietsersveer in Bachte), het Donkmeer in Overmere, de Oude Schelde in Bornem (daar op zaterdag wel opletten voor een bijeenkomst van een tiental weeramateurs),...

Schaatsen op de Damse Vaart is op het moment dat ik deze bijdrage schrijf nog altijd niet toegestaan. Naar verluidt rijdt er een politiecombi over het ijs heen en weer om de schaatsers weg te sturen.

Een kleine sfeerimpressie van schaatsen in Vlaanderen in onderstaand filmpje, mij toegestuurd door Bert: de Keignaert in Zandvoorde.

 

11:10 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.