25-01-08

Volgend weekend kans op sneeuw

Eindelijk nog eens een wat winterse titel boven een bijdrage op deze ijsverwachting. Ook het Europese ECMWF-model laat nu ruimte voor wat sneeuw volgend weekend. Er komt vanaf donderdag een noordwestelijke en later misschien een (tijdelijk) noordelijke stroming op gang.  De bovenluchten koelen gevoelig af en de kansen op winterse neerslag nemen toe.

Of er daadwerkelijk sneeuw zal vallen, hangt af van een aantal details die pas later duidelijk zullen worden. De noodzakelijke fundamenten worden in elk geval stilaan gelegd. Nu moet de bovenbouw er nog komen.

Een echte winterinval lijkt het in elk geval niet te worden. IJsdagen en/of matige vorst lijken vrij onwaarschijnlijk te zijn. De kans op nachtvorst neemt wel toe. Als er al sneeuw zou vallen in Vlaanderen, dan zal die hoogstwaarschijnlijk niet lang blijven liggen. De kansen op een sneeuwdekje in de Ardennen tegen het begin van de Krokusvakantie zijn wel aanwezig. Na volgend weekend lijkt de temperatuur alweer te willen stijgen.

Ter illustratie de varEPS (vijftiendaagse pluim) van EC2512 voor De Bilt voor de temperatuur op 2 meter hoogte en de sneeuwval:

 

sneeuwpluim


 

23:49 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: weer, weerbericht, winter, winterverwachting |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.