22-11-07

Meteorologische winter mist start

Volgende week begint de meteorologische winter. Als we de lange termijn erbij nemen, ziet het er naar uit dat die winter zijn start zal missen. Na de eerder aangekondigde noordelijke stroming tijdens het weekend met zaterdagochtend kans op wat lichte vorst, lijken we over te schakelen op een zonale stroming met een west- tot noordwestcirculatie. Daarbij horen temperaturen die zowel overdag als 's nachts boven het langjarige gemiddelde liggen, zonder echte thermische hoogstandjes evenwel.

De EC2200-pluim liet van eventueel winterweer geen spaander meer heel:

 

15pluim2200

Het aantal leden dat nog vorst in het vooruitzicht stelt, is in deze pluim te verwaarlozen, over de hele vijftiendaagse periode.

 

Twaalf uur later ziet het ensemble er iets minder dramatisch uit voor de winterliefhebber, maar echt hoopgevend is het ook niet:

 

pluim2212

 

Op het einde van de (hier "maar" tiendaagse) periode, zijn er een tiental leden die het laten vriezen. De kans dat de meteorologische winter begint met een vorstperiode, is dus uiterst klein. 

22:59 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: weer, weerbericht, winter, winterverwachting |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.