19-11-07

Op naar een noordelijke stroming?

Op de wat langere termijn, komen de operationele berekeningen van zowel GFS als ECMWF met een noordelijke stroming op de proppen. Dat staat deze tijd van het jaar garant voor wisselvallig en vrij koud weer, met enkele winterse buien van regen, natte sneeuw en hagel. Buien van droge sneeuw zijn op basis van deze kaarten, door de aanvoer over relatief warm zeewater, in Laag-België niet te verwachten.

Grootschalig gezien zijn de Europese en Amerikaanse modeloplossing voor komende maandag dezelfde. Tussen een hogedrukgebied met kern ten zuidwesten van Ierland en depressies boven Noord- en Centraal-Europa, komt een noordelijke stroming op gang: 

 

noordelijk1911

 

 

noordelijk1911gfs


 

Gisteren lag de operationele berekening van ECMWF nog helemaal bovenaan in de pluimverwachting. Vandaag is het precies andersom en laat de hoofdberekening één van de koudste varianten zien op het einde van de tiendaagse. De kans is het grootst dat de uiteindelijke waarheid ergens in het midden zal liggen. 

 

PLUIM_191112_NWT

 

Bron kaarten: www.wetterzentrale.de

Bron pluimverwachting: www.knmi.nl

 

23:11 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: weer, weerbericht, winterverwachting |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.