13-11-07

Paar nachtjes met lichte vorst

Eigenlijk valt er weinig nieuws te vertellen op basis van de nieuwe uitdraaien van de verschillende computermodellen deze avond.

Het ziet er naar uit dat we vanaf morgen mogen rekenen op een nachtje of drie met meest lichte vorst en overdag temperaturen rond of iets boven 5 graden.  Dat alles onder invloed van een hogedrukgebied waarvan de kern zich in onze buurt komt vestigen. Vanaf zondag komen we opnieuw onder de invloed van een depressie. Er valt dan neerslag. Er is een kleine kans dat die op zondag valt onder de vorm van natte sneeuw in het laagland, maar doodgewone regen lijkt op dit ogenblik meer kans te maken. Voor meer zekerheid zullen we nog enkele dagen moeten wachten.

Ter illustratie dit keer de kaarten van het Britse UKMO-model (UKMO1312). Vrijdag zien we de kern van het hogedrukgebied pal boven ons hoofd. Dat staat uiteraard garant voor uiterst rustig en droog weer.

 

Rukm721

 

Zondag bepaalt een depressie boven de Noordelijke IJszee ons weer. Het zal van een aantal details (timing van de neerslagzone, temperatuur van de bovenlucht, aanlandige of aflandige wind,...) afhangen onder welke vorm de neerslag valt in het laagland. Regen lijkt de meeste kans te maken.

 

Rukm1201


 

22:37 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.