31-01-07

Kans op winterweer erg klein

De teerling lijkt geworpen. De kans dat er begin volgende week een voor ons gunstige blokkade tot stand komt die ons winterweer brengt, is heel erg klein geworden. Het is de variant met de westcirculatie, die altijd de meeste steun kreeg in de ensembles, die het haalt. Een hogedrukgebied met kern boven het Verenigd Koninkrijk en ons land, probeert zondag eventjes om verbinding te maken met een hogedrukgebied boven Groenland. Die poging mislukt. Een diepe depressie slaagt erin om zich tussen de twee hogedrukkernen in te wringen en er ontstaat een nieuwe westelijke stroming vanaf dinsdag.

De temperaturen blijven daardoor onveranderd aan de hoge kant en het wordt opnieuw wisselvallig. De kans op een mooie natuurijsperiode deze winter wordt stilaan verwaarloosbaar klein. Als de straalstroom zuidelijk genoeg gaat lopen, is er misschien nog wat kans op wat winterse neerslag vanaf dinsdag, maar ook die kans is voorlopig nog niet bijster groot.

hogedruk1

 

Op zondag probeert het hogedrukgebied boven onze omgeving om contact te maken met het hogedrukgebied boven Groenland. Het lijkt nu vast te liggen dat deze poging mislukt, waardoor we daarna opnieuw in een zachte westelijke stroming terecht komen.

 

 

11:53 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.