17-11-06

Het blijft zacht

De westcirculatie is nu goed op gang gekomen en dat zullen we geweten hebben. Het wordt de komende dagen winderig, regenachtig en zacht. Van winterweer is de eerste tien dagen geen sprake.

Het verwachte datumrecord voor 16 november (zie vorige bijdrage), is er ook gekomen. In Drongen klom het kwik tot +16,1°, in De Bilt werd het nog een graadje warmer. De komende dagen komt de temperatuur wat lager uit, maar met maxima rond of iets boven de tien graden, blijft het gewoon zacht voor de tijd van het jaar. Naar volgend weekend toe lijkt het zelfs opnieuw warmer te worden. Eén lid van het EPS-ensemble berekent voor zondag 26 november zelfs een maximumtemperatuur van maar liefst +19°. Dat zou een verpulvering zijn van het decaderecord met maar liefst vier graden. Het ensemblegemiddelde ligt met +11° gelukkig een stuk lager, maar nog altijd ruim boven de norm. Het koudste ensemblelid komt op zaterdag 25 november tot een temperatuur van -2°. Dat is dan weer ruim twaalf graden boven het kouderecord voor de derde decade van november.

De permanente vorstgrens vinden we volgende week pas een heel eind over de grens in Rusland en boven de poolcirkel terug. De kansen op een vroege winterinval worden klein. De herfst daarentegen, draait op volle toeren. Dat konden we de vorige jaren niet zeggen.

absurd

Bronnen: www.knmi.nl, www.nlweer.com.

23:06 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: weerbericht, winter, winterverwachting |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.