06-02-06

Wel licht winters, maar geen schaatsweer

We kunnen de schaatsen voorlopig weer een tijdje opbergen. Tenminste, als we het kunstijs even buiten beschouwing laten. In de loop van de week vertoont het weer licht winterse trekjes, maar van echte vriestemperaturen is geen sprake.

Op dit eigenste moment dooien de laatste restjes natuurijs weg. Morgen en woensdag blijft het ruim boven nul. Woensdagavond en donderdag ruimt de wind naar het noordwesten. De bovenluchten koelen gevoelig af, de wind trekt aan en er vallen winterse buien. Een tijdelijk sneeuwdekje is daarbij in het Vlaamse laagland niet helemaal uit te sluiten. Overdag wordt het vanaf donderdag een graad of 3, 's nachts schommelt het kwik rond het vriespunt of gaat het hooguit licht vriezen. Van ijsvorming van betekenis, is geen sprake.

Vanaf het weekend komen we opnieuw onder de invloed van hoge druk: rustig weer, maar omdat er eerst arctische lucht naar ons is gestroomd, word het niet echt zacht. 's Nachts kan het licht vriezen, overdag loopt de temperatuur op tot een graad of vijf.

Na het weekend lijkt zich dan een westelijke stroming in te zetten. Als dat zo is, slinken de schaatskansen voor de rest van de winter als sneeuw voor de zon. We blijven het volgen.

21:03 Gepost door Gert | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.