24-01-06

Fractie kouder op korte termijn

De weermodellen zijn het noorden wat kwijt. Elke nieuwe run ziet er al op de korte termijn beduidend anders uit. De computeruitdraaien van vanavond houden er wat meer een oost-stroming in, in vergelijking met gisteren. De volgende dagen zien er daarom weer een fractie meer winters uit.

Na een nacht met matige vorst, loopt morgen woensdag de temperatuur op tot rond een graad of 4, meteen hoogstwaarschijnlijk de zachtste dag van de werkweek. Er kan in de loop van de dag wat winterse neerslag vallen, maar de hoeveelheid blijft beperkt. De bewolking tempert de vorst in de nacht van woensdag op donderdag: het vriest amper licht. Meteen wordt een aanslag gepleegd op het pas gevormde ijslaagje.

In de loop van donderdag ruimt de wind naar het noordoosten. De temperatuur loopt niet verder op en blijft steken rond het vriespunt. Een enkel sneeuwvlokje is mogelijk. In de nacht van donderdag op vrijdag is er opnieuw matige vorst mogelijk en kan de ijslaag opnieuw aandikken. Vrijdag overdag blijft de temperatuur opnieuw rond het vriespunt haperen, maar het blijft droog. In de nacht naar zaterdag vriest het licht.

Verder kijken heeft weinig zin, daarvoor zijn de modellen te wisselvallig. Omdat we constant op de grens leven van vrij koude continentale lucht en vrij zachte maritieme lucht, kan de minste verandering in drukverdeling en windrichting, grote gevolgen hebben voor de temperatuur.

Samengevat: tegen zaterdag een kleine kans op beperkte schaatsmogelijkheden op ondiep water. Daarna een te grote onzekerheid om gefundeerde uitspraken te kunnen doen. Misschien weten we morgen meer.

 

 

22:21 Gepost door Gert | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.